Reijershofje-Kinderopvang-Gastouder-Boskoop

Het Reijershofje

Gastouderopvang in Boskoop - een tweede Thuis


Bij het Reijershofje biedt ritme houvast

De kinderen worden verwacht tussen 8 en 9 uur. Eerst is er tijd om een poosje te spelen of misschien nog even lekker bij te komen op schoot zodat we allemaal "aan" kunnen komen.

Rond half tien ruimen we het speelgoed op en gaan we aan tafel: we zingen een lied om elkaar te begroeten. Dan is het tijd voor een spelletje, een liedje zingen, iets kleuren of een verhaaltje. We gaan wat drinken en eten fruit en misschien is er die dag deeg te kneden voordat het in de oven mag.

Natuurlijk gaan we iedere dag naar buiten. Meestal zal dat achter het huis zijn maar misschien gaan we ook wel even op pad... want ook daar is veel te beleven.

Na het eten van een lekker broodje of een flesje voor de kleintjes gaan we allemaal even rusten. Misschien blijven de grotere kindjes bij omelly (oma Elly) maar ook zij gaan even lekker met een dekentje op de bank zodat ieder daarna weer fris aan tafel kan om een weer een fruithapje te eten

Daarna is het weer speeltijd en misschien kunnen we nog even naar buiten tot zo rond half vijf. Mijn ervaring is dat het zo heerlijk eindeloos mogen spelen en aanrommelen goed en fijn is voor kinderen. Kinderen leren veel van elkaar en van de nabootsing: samen spelen, een wasje opvouwen, de tafel dekken, het speelgoed opruimen. Het doet ze goed. Helder zijn en liefdevol begrenzen biedt kinderen veiligheid. Dat hebben ze nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen.


Pannenkoeken bakken -Reijershofje-Kinderopvang-Gastouder-Boskoop

Gastouderopvang
Het Reijershofje

Elly van Tol

Reijerskoop 161
2771 BH Boskoop

T  06 - 27 097 665
M info@reijershofje.nl